La Leucèmia i la Immunodeficiència felines són dues malalties que afecten als gats, causades per infeccions víriques.

Sin título

TRANSMISSIÓ: Sobretot, per mossegades en baralles i per això són més freqüents en mascles no castrats que tenen accés a l’exterior. Pel mateix motiu, són més freqüents en gats que viuen en colònies al carrer. També es poden transmetre entre gats que tinguin un contacte molt directe però no és tant habitual (empolainament entre ells, utilitzar la mateixa safata o menjadora, etc.). També existeix transmissió entre la mare i els cadells.

Ara que ve el bon temps, hem d'estar preparats.

Hi ha situacions en que la temperatura corporal dels gats pot augmentar:

  • Calor intensa
  • Febre
  • Por
  • Excitació
  • Estrès
  • Activitat física

En aquests casos, l’organisme del gat posa en marxa el seu sistema de refrigeració.

Quan és l’època d’espigues?

La primavera és l’època de floració i moltes plantes germinen i formen conjunts d’espigues que s’alliberen conforme la planta es va secant. 

Què són les espigues?

Les espigues o també anomenades inflorescències, són llavors d’algunes plantes que tenen forma punxeguda amb punta de fletxa o llança. Aquesta forma que tenen fa que es fixin millor que des del punt de vista biològic és vital per completar el cicle de la floració.

 

Parlem amb Gemma Massachs, directora de Veterinàriament. La clínica Veterinàriament ofereix una amplia gama de serveis destinats al benestar de la seva mascota. Pel seu equip de professionals és tan important la prevenció com el tractament, per això, posen a la disposició dels seus pacients i clients tant el seu coneixement i experiència com les eines diagnòstiques més actuals necessàries per tractar-lo sempre amb el més adequat.

 

Veterinariament © 2018 - Disseny per InFoAL