COP DE CALOR

Ja ha arribat l’estiu i les altes temperatures!!!

depositphotos 29268817 stock photo beach dog

Què és un cop de calor?

El cop de calor és causat per una pèrdua de la capacitat de termoregulació dels gossos i gats davant d’un increment de la temperatura corporal que sobrepassa les temperatures habituals (38º-39ºC en gossos i gats), a partir dels 41ºC podem parlar de cop de calor.

Causes d’un cop de calor?

Durant els mesos més càlids, les puces sobreviuen amb més facilitat a l’exterior. Tot i així, no vol dir que durant la resta de l’any el teu gos no pugui patir una infestació per puces. De fet, aquest hivern hem tingut molts casos de gossos amb puces i amb al·lèrgies per culpa d’això.

Aquests paràsits s’han adaptat molt be a l’entorn urbà i poden sobreviure a l’interior dels habitatges en qualsevol estació de l’any.

 

 

COM POT SOBREVIURE UNA PUÇA DINS DE CASA??

Les puces adultes necessiten un hoste per poder-se alimentar de la seva sang i sobreviure. A sobre del gos poden viure uns 160 dies i, un cop la femella és fecundada, pot pondre uns 20 ous cada dia. Aquests ous cauen al terra, dins de casa teva i tindran les condicions de temperatura ideals a qualsevol època de l’any.

Un cop surten les larves, es mantenen amagades en llocs foscos com estores, moquetes, mantes, al llit de l’animal... i s’alimenten de restes de caspa de l’animal i de les femtes de les puces adultes (que pugen i baixen del teu gos/gat).

Després passen a pupes que són resistents durant mesos, fins que troben un hoste a prop i passen a adultes.

Per tant, tenen una alta capacitat de reproducció i resistència i, per tant, HEM DE MANTENIR PROTEGIT AL NOSTRE PELUT DURANT TOT L’ANY.

 

Cómo saber si hay pulgas en casa

 

COM?

  • Antiparasitari extern.
  • Netejar periòdicament allà on es poden mantenir dins de casa (mantes, estores, moquetes...). Sobretot més atenció a les zones on més temps està el nostre gos/gat i rentar setmanalment la roba del seu llit amb aigua calenta i sabó.

Evitar el contacte amb llocs potencialment infestats de puces i altres paràsits (zona de bosc, herbes altes, colònies de gats...).

 

▷ Collar Antiparasitario Seresto 🥇 para Perros Anti Pulgas y ...VECTRA 3D FELIS 3 Pipetas | MaipeComercial

La Leucèmia i la Immunodeficiència felines són dues malalties que afecten als gats, causades per infeccions víriques.

Sin título

TRANSMISSIÓ: Sobretot, per mossegades en baralles i per això són més freqüents en mascles no castrats que tenen accés a l’exterior. Pel mateix motiu, són més freqüents en gats que viuen en colònies al carrer. També es poden transmetre entre gats que tinguin un contacte molt directe però no és tant habitual (empolainament entre ells, utilitzar la mateixa safata o menjadora, etc.). També existeix transmissió entre la mare i els cadells.

Ara que ve el bon temps, hem d'estar preparats.

Hi ha situacions en que la temperatura corporal dels gats pot augmentar:

  • Calor intensa
  • Febre
  • Por
  • Excitació
  • Estrès
  • Activitat física

En aquests casos, l’organisme del gat posa en marxa el seu sistema de refrigeració.

Quan és l’època d’espigues?

La primavera és l’època de floració i moltes plantes germinen i formen conjunts d’espigues que s’alliberen conforme la planta es va secant. 

Què són les espigues?

Les espigues o també anomenades inflorescències, són llavors d’algunes plantes que tenen forma punxeguda amb punta de fletxa o llança. Aquesta forma que tenen fa que es fixin millor que des del punt de vista biològic és vital per completar el cicle de la floració.

 

Parlem amb Gemma Massachs, directora de Veterinàriament. La clínica Veterinàriament ofereix una amplia gama de serveis destinats al benestar de la seva mascota. Pel seu equip de professionals és tan important la prevenció com el tractament, per això, posen a la disposició dels seus pacients i clients tant el seu coneixement i experiència com les eines diagnòstiques més actuals necessàries per tractar-lo sempre amb el més adequat.