ATENCIÓ! PAPARRES!

garrapatas-perro-668x400x80xX.jpg

Les paparres són paràsits que s’alimenten de la sang del seu hoste. La seva picada és dolorosa i, a més, pot transmetre malalties tant a animals com a persones.

La paparra s’enganxa a l’animal i s’alimenta de la seva sang. Una infestació intensa pot fer que l’animal perdi una gran quantitat de sang, causant anèmia.

Injecta saliva que conté anticoagulant i permet xuclar la sang. Aquesta saliva pot transmetre microorganismes que causen malalties (malaltia de Lyme, anaplasmosi, erliquiosi i babesiosi, entre  altres).

COM LES AGAFEN?

Les paparres viuen en exteriors com boscos, prats i parcs i és fàcil que, entrant en contacte amb la vegetació, les paparres s’enfilin sobre els vostres peluts. Així que hem de revisar-los bé després de passejar per zones amb vegetació alta. Sobretot vigilar les zones sense pèl, són les seves preferides! Cara, orelles, aixelles, entre els dits, ingles...

COM AFRONTAR-LES?

Primer de tot, treure la paparra com abans millor, amb unes pinces de punta fina, aguantant el cap del paràsit en el punt on està adherit i tan a prop de la pell com sigui possible. Traccionar LENTAMENT, de manera constant i ferma, per separar la paparra de la pell.

IMPORTANT: no aplastar el cos de la paparra ja que això podria fer que el paràsit injecti més saliva cap a la mascota.

image_2020_03_18T17_14_30_707Z.png

Després de treure-la, netejar bé la zona amb aigua i sabó i aplicar una mica d’alcohol amb una gaseta.

Si després d’uns dies hi ha inflamació, avisar al veterinari, ja que a alguns animals els hi pot causar reacció al·lèrgica..

A més, hem d’aplicar algun dels antiparasitaris externs recomanats: pipeta, pastilla i/ collar. Podeu consultar-nos quin és el més adequat per al vostre amic pelut.

Per últim, neteja i desinfecta bé la casa incidint, sobretot, a la zona de descans del teu gos o gat.