PARLEM DE LES BOLES DE PÈL: RASPALLAT, MALTA I HERBA GATERA

Els gats són animals molt nets i es passen moltes hores empolainant-se. Al llepar-se ingereixen gran quantitat de pèl i això en algunes ocasions pot donar problemes al trànsit intestinal.

cat 2332435 1280

Les boles de pèl podenprovocar tos, vòmits, estrenyiment i fins i tot obstruccions!

 

 

Per això és recomanable i necessari el RASPALLAT del nostre gat. A més, és beneficiós per moltes altres coses:

  • Prevenció per evitar boles de pèl
  • Control de puces, paparres i problemes dèrmics o de pelatge
  • Més higiene dins de casa
  • Evita els nusos en el pelatge (en alguns casos poden causar dolor i problemes de pell)
  • Gat més net
  • Ajuda en enfortir la relació amb l’animal
  • L’ajudem a relaxar-se
  • Ajuda a distribuir els olis naturals de la pell

D’altra banda, està l’administració de MALTA. Hi ha productes especials per gats, amb extracte de malta, molt palatables i que se’ls mengen com un “snack”. Solen tenir format de tub de pasta de dents i cada producte t’indicarà la dosificació recomanada. Lo recomanat son ser una boleta de pasta un parell de cops per setmana si té el pèl curt i quatre vegades si té el pèl llarg. En èpoques de muda i canvi de pèl es pot augmentar la dosi o bé si veieu les femtes amb molta quantitat de pèl.

Si al teu gat no li agrada, pots provar de canviar-la perquè n’hi ha de moltíssims sabors i podries trobar una que li encantés! I sinó sempre pots posar-li sobre una pota i s’ho acabarà menjant a l’intentar netejar-s’ho.

cat 4469986 1280

Per últim tenim l’herba gatera. Se sol cultivar a partir de civada, ordi, blat o sègol. Els gats, en condicions salvatges solen menjar herba, cosa que els ajuda amb el trànsit intestinal i a eliminar el pèl ingerit. Per aquells gats “indoor” podem oferir-la plantant-la en un test. Així també podreu evitar que es mengi les vostres plantes ornamentals!

Esperem que us sigui útil i ja sabeu: si teniu cap dubte estem a la vostra disposició!